| Dostępne formy studiowania | Tryb | Cena za semestr od |
| Studia I stopnia (lic.) | Stacjonarne | -- |
| Studia I stopnia (lic.) | Niestacjonarne | -- |
» powrót do listy specjalizacji
W ramach specjalności Ekonomika gospodarki żywnościowej studenci zdobywają szeroką wiedzę m.in. z zakresu techniki i technologii produkcji surowców żywnościowych, ekonomiki i organizacji podmiotów sektora gospodarki żywnościowej, struktury agrobiznesu w Polsce i UE, polityki rolnej i strukturalnej, przedsiębiorczości, zarządzania projektami unijnymi, doradztwa w agrobiznesie, spółdzielczości, agroturystyki, bankowości, marketingu produktów rolno – spożywczych, komunikacji interpersonalnej i ochrony środowiska. Ponadto studenci odbywają 6 tygodniową praktykę zawodową w kraju bądź za granicą. Absolwenci specjalności Ekonomika gospodarki żywnościowej są przygotowani do podjęcia pracy w przedsiębiorstwach sektora gospodarki żywnościowej oraz organizacjach i instytucjach (publicznych i pozarządowych) - głównie na stanowiskach operacyjnych - w kraju i za granicą.