Dostępne formy studiowania | Tryb | Cena za semestr od |
Studia I stopnia (lic.) | Stacjonarne | -- |
Studia I stopnia (lic.) | Niestacjonarne | -- |
Studia II stopnia (mgr) | Stacjonarne | -- |
Studia II stopnia (mgr) | Niestacjonarne | -- |
» powrót do wszystkich kierunków
Studia stacjonarne i niestacjonarne licencjackie I stopnia trwają 6 semestrów. Studia stacjonarne i niestacjonarne II stopnia – 4 semestry. Program ma charakter interdyscyplinarny, łączący szeroką wiedzę ekonomiczną z ekonomikę gospodarki żywnościowej oraz politykę rolną. Przykładowe przedmioty i treści kształcenia: matematyka, statystyka, makro- i mikroekonomia, ekonometria, geografia ekonomiczna i historia gospodarcza, ekonomika gospodarki żywnościowej, technologie wytwarzania i przetwórstwa rolno-spożywczego, prawo gospodarcze i polityka gospodarcza, analiza ekonomiczna, system podatkowy i celny, zarządzanie jakością, fundusze Unii Europejskiej, ekonomika rolnictwa światowego. Absolwent jest przygotowany do pracy w instytucjach i przedsiębiorstwach związanych z gospodarką żywnościową, w administracji centralnej i lokalnej.